Веригата Starbucks въвежда френска гурме технология

Специална технология за приготвяне на гурме ястия набира популярност във веригата за бързо хранене и специални кафе-напитки Starbucks. 

От кафе-веригата официално обявиха, че въвеждат така наречените хапки Sous Vide Egg Bites. Тази закуска на основата на яйца се предлага в два варианта - с бекон и с червени чушки.

Starbucks разработва специалитет, който да включва яйца, но не и тесто вече три години. През повечето време опитите са насочени към това да се намери подходящата рецепта, доставяща едновременно вкусно, но и бързо за приготвяне ястие, за да се прави на място и да не отнема много от времето на клиентите. Решението се оказва френската хранителна технология sous vide. 

В същността й е това, че храната се вакумира и запечатва, после се вари бавно в гореща вода и така подготвена по-късно се използва като основа за специалитета.

Според специалисти тайната в запазването на вкуса е бавното първоначално приготвяне, при което температурата не се променя и съответно текстурата на продуктите се запазва.

Технологията sous vide може да звучи твърде модерно, но всъщност се използва отдавна от редица специализирани ресторанти, тъй като дава възможност за една предварителна подготовка на храната и при финалната обработка ястието става бързо и вкусно.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Първа помощ при чревна инфекция през лятото

    Д-р Теа Александрова: По-голяма част от стомашно-чревните инфекции се причиняват от вируси.Д-р Теа Александрова завършва медицина с отличие през 2018 г. Работи в отделението по педиатрия и в спешения педиатричен кабинет към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: