Когато сме особено гладни, имаме лошия навик да се вмъкваме в първия попаднал ни ресторант. В редки случаи може да се натъкнем на неочаквано приятна изненада, но в повечето - рискуваме много.
Хората от ресторантьорския бизнес не винаги са истински професионалисти и често това ни води към разочарование. Има обаче, три сигурни белега, чрез които да познаете в какво заведение сте попаднали.
1. Неприятната миризма
2. Мръсна кухня или мръсен под
3. Никой не ви поздравява на влизане
Всъщност, скорошно проучване показва, че клиентите се впечатляват силно, когато бъдат любезно приветствани на входа на ресторанта. Ако се случи някой да ви посрещне с кисела физиономия или пък изобщо да игнорират факта, че е влязъл нов клиент, в този случай едва ли ще има значение вкусът на храната. Неприятното усещане ще остане, независимо от всичко.
И още един бонус съвет. Можете да прецените ресторанта по вида на менюто му. Ако ви подадат меню, върху което има остатъци от храна – бягайте от там.