Топъл, успокояващ и натурално сладък, горещият шоколад е напитка, която се харесва на всеки.
Когато температурите навън паднат и настроението ви стане някак меланхолично, няма по-добър лек за вашата душа от една добра книга и голяма чаша топъл шоколад.
Докато снежните преспи навън се трупат вие вътре може да се преборите със студа и да зарадвате приятели и семейство като приготвите един наистина неустоим кулинарен шедьовър.
Оставете разтворимите прахчета и се потопете в магията на домашно приготвения шоколад с тези предложения.
Рецепти за тях можете да намерите на множество места в интернет.
Майски горещ шоколад (Mayan hot chocolate)
Горещият шоколад оригинално се е приготвял с люта чушка и други подправки в древната майска култура. Модерната версия може да ви хареса още повече.
Ментов горещ шоколад
Този вълшебен еликсир е може би най-добрият горещ шоколад на земята, според нас. Няма да останете разочаровани.
Горещ шоколад на бавен огън
Tук ще ви трябва малко по-специален електрически Крок-Пот, но ако вече разполагате с него не се замисляйте изобщо. Сложете всичките съставки в съда и излезте да се насладите на падащите снежинки, като се върнете ще има с какво да се стоплите.
Мексикански горещ шоколад
Ако се чудите, с коя напитка да се стоплите след като сте обиколили пистите или сте издълбали името си с кънките в леда, не се чудете повече. За всякакви студени случаи това е напитката, която ще ви размрази.
Сметанов горещ шоколад
Тази рецепта с отнася повече до качеството на използваните продукти. Намерете марката шоколад с най-добро качество и забъркайте любимата напитка. Към нея добавете разбита сметана в огромни количества и се насладете.
Бял горещ шоколад
Опитайте нещо ново с рецепта за бял горещ шоколад.
Карамелен горещ шоколад
Тази напитка с нейната приветливост и уникален вкус е перфектна за посрещането на гости.
Традиционен горещ шоколад
Забравете разтворимите прахчета и си пригответе нещо традиционно и семпло.